Competition Beyeler Museum

Study contract for an extension of the Fondation Beyeler in Riehen in the neighbouring Iselin-Weber Park.

Blaser Architects worked together with Nakamura & NAP Architects, Tokyo, Vogt Landscape Architects, Schnetzer Puskas Ingenieure and Transsolar Klima Engineering as one of a total of 11 teams to design a contract for the extension of the Fondation Beyeler in Riehen.

The planned new building will be located in the Iselin-Weberscher Park next to the existing museum building in the Berowergut. Like the existing museum complex, the extension will also be embedded in a beautiful landscaped park. The new building can thus be perceived as a supplement to the museum and still receive its own identity and its own profile. It is intended to give the development potential of the most visited art museum in Switzerland additional space and make possible uses that are not possible in the existing, fully-occupied building of the architect Renzo Piano.

Projektinformationen

Location

Riehen

Comission

Competition

Client

Fondation Beyeler

Status

Think

Duration

03.2016 – 07.2016

122 days

Volume m3

28'873

gros floor area m2

4'575

net floor area m2

2'176

Design architect

Hiroshi Nakamura & NAP Co., Ltd.

Construction management

DGA Baumanagement GmbH

Rendering

Hiroshi Nakamura & NAP Co., Ltd

2 0 % 100 % 0

Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild