Penthouse Apartment

Penthouse apartment with open floor plan in central location above the roofs of Basel.

Blaser Architects were commissioned to propose the renewal and use of a house built in 1912. The client favored after a comparison between renovation, renewal and new construction for a substitute building. The building was located in a preservatory area, that involved a intensive dialogue with the building commission of preservation.

For the project the discussion about the empty site as well as the existing dominant fireproof wall in the south, which limits the garden, were stamping. By folding of the south facade the frontality is covered up to the fireproof wall. The floor plan design with exempted sanitary core and the balcony conceived as a room expansion is the reason why the room feels enlarged.

Projektinformationen

Location

Basel

Comission

Generalplaner

Client

UBS Fund Management (Switzerland) AG

Status

Completed

Duration

10.2003 – 03.2004

152 days

Volume m3

656

gros floor area m2

205

net floor area m2

195

Photography

Andreas Sütterlin

2
0 %
100 %
152

Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild

Projektbild
Projektbild