Novartis Campus Shop Center

Central service point for various services for employees on the Novartis Campus.

In the summer of 2016, we successfully handed over the Novartis 'Shopcenter' (Building WSJ-502) to its users. The accommodation of several service providers - previously distributed across the entire campus - now forms a central service point for employees for these various services. The hall on the ground floor also offers the opportunity to eat and drink snacks on site and has already become a new meeting point.
 
The building represents a small, independent house with its own presence and at the same time, with its room-high glass façade, opens up generously and invitingly towards the newly designed piazza. 
By opening or removing the mezzanine ceiling, the effect of openness and generosity has been further enhanced, and this can also be experienced very beautifully from the newly designed outdoor area. During the summer months, the opening of the large facade elements creates an interplay between inside and outside. The design was carried out in collaboration with Jens Bohm Architects from Zurich.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Projektinformationen

Location

Basel

Comission

Generalplaner

Client

Novartis Pharma AG

Status

Completed

Duration

01.2014 – 07.2016

912 days

Volume m3

2'165

gros floor area m2

752

net floor area m2

651

Partner Architect

Jens Bohm Architekten

Photography

Michael Fritschi

2 0 % 100 % 3648

Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild

Projektbild
Projektbild