Fashion House Kohler

Conversion of existing fashion house with modernized market presence.

The aim was to design the old-fashioned house more transparent against the outside to grant the business a refreshed, modernized market appearance. The shop reorganisation separate strongly from the year 1950, the former showcase displays is removed in favour of an increased selling space. Two supports are eliminated and replaced by a clamp construction in the ceiling in the ground floor. The ground floor wins through this generousity and a lot of flexibly. The interior concept provides the goods display in wall mounted shelves. An especially good overview makes it possible to connect partial room zones to each other. 

Projektinformationen

Location

Basel

Comission

Architect

Client

Martin Lotz

Status

Completed

Duration

08.2004 – 08.2005

365 days

Volume m3

2'100

gros floor area m2

585

net floor area m2

335

Photography

Ruedi Walti

2 0 % 100 % 1095

Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild

Projektbild
Projektbild
Projektbild