SFH Staudt

Extension of an existing detached house with additional living space and access via stair tower in the extension.

The residential house from 1852 in the old village centre of Röschenz was extended in the 30s with an extension. In the course of the upcoming renovation of the property, we replaced the small-scale extension with a new, spacious interior. The character of the old part of the building has been retained, and all rooms are accessed via a stair tower in the extension. On the ground floor of the extension, on the south side, there is a new dining area, open to the roof, with its generous glazing towards the garden.

Projektinformationen

Location

Röschenz

Comission

Architect

Client

Privat

Status

Completed

Duration

10.2011 – 05.2013

578 days

Volume m3

959

gros floor area m2

354

net floor area m2

223

Photography

Michael Fritschi

3 33,33 % 66,67 % 2890

Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild

Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild
Projektbild