Wettbewerb Beyeler Museum, Riehen | 2016 - 2017

Blaser Architects worked together with Nakamura & NAP Architects, Tokyo, Vogt Landscape Architects, Schnetzer Puskas Ingenieure and Transsolar Klima Engineering as one of a total of 11 teams to design a contract for the extension of the Fondation Beyeler in Riehen.

The planned new building will be located in the Iselin-Weberscher Park next to the existing museum building in the Berowergut. Like the existing museum complex, the extension will also be embedded in a beautiful landscaped park. The new building can thus be perceived as a supplement to the museum and still receive its own identity and its own profile. It is intended to give the development potential of the most visited art museum in Switzerland additional space and make possible uses that are not possible in the existing, fully-occupied building of the architect Renzo Piano.