Bank Sarasin & Cie AG, Basel | 2005 - 2010

In 2005 Bank Sarasin wants to install a new audiovisual technology and design in the auditorium. There is hardly any room to move authorizes particularly the back projection due to the limited position conditions. The spatial conditions behind the speakers position are restricting. A wall niche obstructed with cabinets is exposed behind the speaker desk. It serves as a projection surface in future. By placing light sources in the lintel and sides different scenes can be created. The speakers get a kind of 'stage'. This stagelike theatrical image conveys a quiet room feeling also at an alternative use without projections like apero, concert etc. The auditorium receives such an up-to-date installation, which can be besides the existing noble materialization.